Over King of Orchids

een luxe en exclusief merk

‘s Werelds mooiste orchideeën hebben een naam: King of Orchids. Het is de naam die staat voor luxe. Voor exclusiviteit. De luxe en exclusiviteit die kenmerkend zijn voor de pot-Cymbidiums van Scholte Orchideeën. Elke Cymbidium herkent u aan de uitbundige bloei, met veel bloemen in prachtige kleuren en prints.

De King of Orchids Cymbidiums worden persoonlijk geselecteerd en op het juiste rijpheidstadium geleverd. Daarom zijn de Cymbidiums altijd van hoogstaande kwaliteit.

De planten van King of Orchids bestaan uit unieke soorten. Elk soort is rijk bloeiend, met vele bloemen in prachtige, intense kleuren en prints. Met de King of Orchids planten heeft u een plant die meer dan 8 weken vol in bloei staat. En met de juiste verzorging bloeit de plant zelfs nog langer! Klik hier om direct naar de verzorgingstips te gaan.

King of Orchids wordt geleverd in een luxe doos met een gouden print, met per doos 4/5 uniforme Cymbidiums. De exclusieve verpakking geeft de presentatie in de winkel extra aantrekkingskracht. En met hun speciale label en decoratieve hoes is King of Orchids ook een perfect cadeau voor de consument die iets bijzonders wil weggeven!

De perfecte Cymdium

King of Orchids heeft de beste

De pot-Cymbidium is een elegante en bijzondere plant. De cymbidium heeft lange, smalle groene bladeren en lange bloemtakken, met per bloemtak 6 of meer bloemen. De bloemen hebben een elegante, mysterieuze uitstraling. King of Orchids planten hebben minimaal 2 bloemtakken. De Cymbidium is een aardorchidee: de plant groeit in de grond en heeft alleen waterwortels, anders dan veel orchideeën die luchtwortels hebben. Het kleurenspectrum van de Cymbidium loopt van wit, geel, groen, roze en rood tot bruin. Hoe ouder een plant, des te meer bloemtakken.

Bekijk het groeiproces arrow-right

 • Fase 1 - Vermeerdering

 • Fase 2 - Opkweek jonge plant

 • Fase 3 - Opkweek plant

 • Fase 4 - Opkweek tot bloei

 • Fase 5 - Het eindresultaat

 • Fase 1 - vermeerdering

  Voor vermeerdering van onze pot-Cymbidiums maken we gebruik van meristeemkweek. Dit is het vermeerderen van planten door met behulp van een microscoop cellen uit het hart van een groeiende scheut te halen. Deze cellen ('meristeem') worden in een voedingsbodem gelegd en voortdurend geschud om de celdeling te bevorderen. Dit resulteert in een steeds groter wordende klomp groen weefsel, dat vervolgens in kleine stukjes wordt opgedeeld tot er voldoende stuks zijn. Dit noemen we ook wel vermeerderen.

 • Fase 2 - opkweek jonge plant

  Zodra de planten 5 cm groot zijn en wortels hebben gevormd, worden de planten gepoot in een speciale tray. In een warme kas worden de jonge planten gelijkmatig vochtig gehouden. In dit proces groeien de planten snel.

 • Fase 3 - opkweek plant

  Na 6 tot 9 maanden zijn de planten groot en sterk genoeg om naar Scholte Orchideeën te worden gebracht voor verdere opkweek. De jonge planten worden overgepoot vanuit de tray in een eigen pot.
  Het eerste jaar moeten de planten 'doorwortelen': goede wortels ontwikkelen. Scholte Orchideeën teelt biologisch. Het streven is in de kas het perfecte klimaat te creëren voor optimale groei. Dit is een proces dat continu we continu bijsturen.

  Deze fase duurt ongeveer 18 maanden.

 • Fase 4 - opkweek tot bloei

  Na ongeveer 36 maanden (dit hangt wel van het soort af) zetten we de planten wijder in de kas. Ieder soort heeft zijn eigen bloeiperiode.

  Na het overpoten groeien de Cymbidiums 24 tot 36 maanden, voordat de planten gaan bloeien. Bij hoge temperaturen en veel licht wordt de knop aanleg geïnduceerd. Dit betekent dat de plant bloemen gaat aanmaken.

 • Fase 5 - het eindresultaat

  Na een lange en intensieve teeltperiode van 5 jaar is de Cymbidium gereed om naar de consument te gaan. Scholte Orchideeën levert in samenwerking met exporteurs Cymbidiums door heel Europa.
  De bloeiperiode van de Cymbidium is ongeveer 6 tot 8 weken. Daarna is het mogelijk om de plant weer in bloei te krijgen. Klik hier voor de tips om de plant in bloei te krijgen.

King of Orchids is een merk van Scholte Orchideeën

Laat u inspireren, wel meer dan 100 soorten

Scholte Orchideeën is een moderne orchideeënkwekerij, gespecialiseerd in het kweken van groot- en middelbloemige pot-Cymbidiums. Ons brede assortiment bestaat uit meer dan 100 soorten. Scholte Orchideeën streeft naar het telen van een perfecte Cymbidium. Samen met ons team van betrokken, ervaren en goed opgeleide medewerkers telen we planten met hoogst mogelijke kwaliteit. U kunt zich laten inspireren door kleuren, prints en voorbeelden van onze vele soorten. 

 • Licht en temperatuur

 • Water

 • voeding

 • overpotten

 • herbloei

Verzorgingstips

Verzorging is gemakkelijk

 • Licht en temperatuur

  De Cymbidium verlangt een lichte standplaats, maar tijdens het groeiseizoen (maart-september) geen direct zonlicht. In deze periode is de zon te scherp en kan het blad verbranden.

  Temperatuur

  De Cymbidium staat het liefst in een omgeving op kamertemperatuur: tussen de 15-25 graden Celsius. Zet de plant niet te dicht bij een warmtebron, zoals een verwarming of open haard. Zorg voor frisse lucht en vermijd dat de plant in de tocht of staat of kou bij de plant.

 • Water

  De plant kunt u het beste dompelen in plaats van water geven met een gieter. Dompelen is de plant 1 keer per week 10 minuten in bak met water zetten, zodat de wortels zich volzuigen met water. Laat de Cymbidium goed uitlekken en voorkom overtollig water in de pot. De plant kan er niet tegen om langere tijd met de wortels in het water te staan in de sierpot. Op deze manier kunt u nooit te veel water geven.

  Na aankoop kunt u de Cymbidium het beste direct dompelen.

 • Voeding

  Eenmaal per maand kunt u de plant een klein beetje speciale orchideeënmest geven. Voeg deze mest toe aan het water tijdens het dompelen.

 • Overpotten

  Na 1,5 tot 2 jaar is de Cymbidium te groot geworden voor de kwekerspot waar hij in staat. U kunt de plant overpotten in een grotere pot. Let erop dat de nieuwe pot gaatjes aan de onderkant heeft om het overtollig water af te voeren. Dit voorkomt wortelrot.

  De plant houdt van een luchtig grondmengsel, dus de grond niet te stevig aandrukken. Gebruik hiervoor speciale orchideeëngrond. Na het overpotten kunt u de plant het beste gieten met water op kamertemperatuur om de ideale aansluiting te krijgen van de grond met de wortels. Dit bevordert een vlotte weggroei. Daarna 2 weken de helft van de normale hoeveelheid water geven. Vervolgens kunt u de plant weer dompelen, 1 keer in de week 10 minuten lang. Na 4-6 weken de plant maandelijks bemesten.

   

 • Herbloei

  De Cymbidium kunt u in de zomermaanden in de tuin of op het terras plaatsen. Het liefst op een plek met halfschaduw of lichte schaduw. Wanneer het weer kouder en natter wordt, in ieder geval voor de eerste vorst, haalt u de plant naar binnen en plaatst u deze op een lichte, koele plek (ca. 10 - 15 graden Celsius). In de winter heeft de plant minder water nodig. Na de winterperiode kunt u plant in huis zetten, zodat deze weer gaat bloeien. Dit is de manier om jarenlang plezier te hebben van uw Cymbidium.

Kom met ons in contact

Wilt u op meer informatie over King of Orchids? Dan kunt u contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar: info@scholte-orchideeen.nl

Wij staan u graag te woord.

Stuur ons een e-mail